Afbeelding van wayhomestudio op Freepik

GA OP PLASTICDIEET. 7 DAYS TO CHANGE YOUR WAYS!

PLASTICDIEET

Wil jij ook minder plastic gebruiken, maar weet jij niet zo goed hoe? Vul dan het aanmeldformulier in en ga met ons op plasticdieet. 7 dagen lang krijg jij informatie, tips and tricks over hoe jij je plasticverbruik kunt verminderen. Meld je nu aan en doe mee!

PLASTIC

Plastic is heel goedkoop en heeft ontzettend veel mogelijkheden. Maar de impact op ons milieu en onze gezondheid is enorm. Iedereen kent de verschrikkelijke beelden van plasticafval in de natuur en de oceaan.

Maar wist jij dat plastic nooit meer écht weg gaat? Het breekt af in steeds kleinere deeltjes; micro- en nanoplastics. Hoe kleiner het plastic, hoe groter de impact op onze gezondheid. We ademen, eten en drinken plastic. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat plastic bijna overal in het menselijk lichaam wordt gevonden.

💡WEETJE: ieder jaar wordt er meer nieuw plastic gemaakt. Als we de productie niet stoppen, wordt er 3 keer zoveel plastic in 2050 geproduceerd als nu.

Maar we kunnen met z’n allen hier wat aan doen. Onder andere door zelf minder (single use) plastic te gebruiken. Dat lijkt moeilijker dan dat het is. Met een paar kleine veranderingen maak jij al grote stappen.

🫵Doe ook mee en ga met ons op plasticdieet.

© Copyright – Plastic Soup Foundation RSIN 850288885 Privacyverklaring