LAAT JE STEM HOREN:
GEEN PLASTIC IN MIJN GROENTEN!

AKKERS VERVUILD MET MICROPPLASTICS DOOR ‘BIO-AFBREEKBAAR’ LANDBOUWFOLIE

Biologisch afbreekbaar landbouwfolie breekt niet af, voedt de bodem niet met extra voedingsstoffen, maar vervuilt de bodem en besmet ons eten met microplastics. Teken onze steunbetuiging en laat ook je stem horen als jij geen plastic in je eten wilt.

Uit recent onderzoek in opdracht van de Plastic Soup Foundation blijkt landbouwgrond in Nederland en Spanje ernstig vervuild met microplastics afkomstig uit bio-afbreekbaar landbouwfolie. Ondanks claims dat deze folies binnen 2 jaar voor 90% zouden afbreken. Deze microplastics komen via de bodem en het oppervlaktewater in ons voedsel terecht en bedreigen onze gezondheid.

LAAT JOUW STEM HOREN!
Bio-afbreekbaar landbouwfolie is geen goed alternatief voor standaard landbouwfolie. Plastic Soup Foundation pleit voor een verandering in systeem en denkwijze, waarbij alternatieven zoals papier of reststromen uit wolproductie worden gebruikt in plaats van plastics.

Teken daarom onze steunbetuiging. Met jouw hulp spreken wij de Europese Unie aan op hun verantwoordelijkheid bij de herziening van de EU Fertilizer Regulation waar het gebruik van dit landbouwfolie onder valt. Hoe meer mensen in hun stem laten horen, hoe sterker onze positie in de Europese Unie. Doe ook mee>>

© Copyright – Plastic Soup Foundation RSIN 850288885 Privacyverklaring